23 серпня 2022

Італійський шоколадний торт





180 g дрібного цукру
8 яєць
120 g муки
40 g какао
200 g змелених або потертих горішків
Порошок для печива
Щипта солі
  1. Усі продукти мають бути кімнатної температури. 
  2. Змішати муку, какао, мелені горішки і порошок. 
  3. Збити білки зі щиптою солі, збиваючи дальше, всипати цукор. Має бути густа, блискуча маса. 
  4. Сповільнити темп, і додати жовтки по одному. 
  5. До цієї маси всипати мішанку з горіхами і швидко, докладно змішати. 
  6. Дати до форми (дно вистелити папером). 
  7. Пекти 175°С біля 40 хв. 
Я спекла 2 коржі окремо, кожен з 4 яєць (так більш пухкий вийшов). Перекроїла на 2 частини кожен. Торт трохи засолодкий (може менше цукру дати), але дуже смачний.
Крем:
250 мл вершків
250 г маскарпоне
250-350 г нутелли
15 г "Sofortgelatine" 
Вершки і масарпоне збити разом, додати желятину, по ложці додавати нутеллу. Можна просто взяти нутеллу і маскарпоне в рівних частинах, тоді желятини не потрібно. 









Немає коментарів:

Дописати коментар