✪✪✪ Фунтовий кекс
✪✪✪ Йогуртовий кекс
Масляний кекс
Рецептів кексів безліч. Але пропорції одні. З такого роду тіста можна пекти кекси в прямокутних формах (Kastenform), круглих з діркою (Gugelhupfform), або маленькі кексики.
"Вишуканий хліб" - Bischofsbrot, Fürstenbrot - Скільки важать яйця, стільки взяти муки і цукру. До муки додати порошок. Усе разом дуже добре збити, можна додати стільки ж по вазі родзинків та інших бакалій (чорнослив, курага, цукати, горіхи). Пекти.
Фунтовий кекс - (Englischer Kuchen). Скільки важать яйця, стільки взяти муки, масла і цукру. Можна все разом гарно збити, а можна спочатку масло з цукром збити, тоді яйця по одному і накінець муку з порошком.
Йогуртовий кекс може бути не тільки йогуртовий. Замість йогурту можна дати:
сметану
вершки (можна збити)
молоко
згущене молоко (якщо солодке, то цукру не додавати)
солодку воду
фруктове пюре (яблучне, манго, гарбузове)
чай (Чайный кекс - Tea Brack)
вино.
Скільки важать яйця, стільки взяти йогурту, олії, цукру, а муки в півтора раз більше.
Жовтки, йогурт, олію і цукор збити, додати муку, ще раз гарно збити, додати піну з білків і пекти. Хто любить солодше, то цукру можна також дати в півтора раз більше.
==================
Кекс на лікері
1 яйце
50 г яєчного лікеру
50 г олії
45 г цукру+ван.цукор
50 г муки+порошок (75?)
====================
✪✪✪ Версія для 6 кексиків
1 яйце
50 г пюре
50 г олії
50 г цукру+ван.цукор
75 г муки+порошок
Маючи ці три базові пропорції, можна експериментувати, і завжди усе вдасться.
Якщо збивати піну, то треба чуть підсолити. Також добре трошки алкоголю додати.
Кекс на вершках
- Приготувати 175 г муки+порошок
- Збити 2 яйця + 125 г цукру
- Збити 250 мл вершків
- До вершків вмішати яйця, потім муку.
- Пекти 175° 30 хв.
✪✪✪ Кекс на згущеному молоці
Версія для 6 кексиків
згущене молоко+1 яйце=200 грам - розмішати
додати 20г мякого масла, збити міксером
додати 50 г муки+1 ч.л. без верху порошку для печива.
Пекти 170 градусів 25 хв.
додати 20г мякого масла, збити міксером
додати 50 г муки+1 ч.л. без верху порошку для печива.
Пекти 170 градусів 25 хв.
Дуже смачний!
Масляний кекс
- 125 г муки+порошок просіяти. Додати прянощі 1/2 чл (кориця, кардамон, гвоздика, імбир, цедра) і бакалії 1/2 склянки (родзинки, горіхи, чорнослив і тд).
- 1 яйце збити зі щиптою солі і 50 г цукру.
- 50-100 г холодного масла потерти на крупній терці, змішати з 100 г йогурту (кефіру, маслянки, сметани).
- Усе змішати лопаткою, дати в форму (формочки) і пекти180С.
Немає коментарів:
Дописати коментар