10 листопада 2022

БІЛИЙ ПІДСОЛОДЖЕНИЙ ХЛІБ

 Milchbrot                                                                               
Німецький хліб на Zuckerrübensirup
 Бельгійський хліб на пиві і меду
Хліб на молочному киселі
Цвібак - Zwieback 
✩✩✩ Milchbot -Молочний батон
  1. 15 г дріжджів розпустити з 1 ч.л.цукру, додати 150 мл молока кімнатної температури, розмішати, додати 150 г муки, замісити добре ложкою, накрити і залишити на годину.
  2. Додати 350 г муки+50 г цукру+7 г солі і ще 150 мл молока кімнатної температури і в ньому розпущені пів ч.л. меду і 1 с.л. горілки.
  3. Тісто місити в комбайні на "1" 15 хв, в половині замісу вмішати 25 г масла.
  4. Хай росте ще 2-3 години. Тоді розвалкувати, згорнути втроє,ще раз розвалкувати, згорнути в рулон, сформувати боханку, покласти на папір, помазати молоком добре, зробити надрізи, покласти в римський горшок і залишити на 20 хв.
  5. Накрити і поклати в холодну духовку. Включити на 200ºС. Через 35 хв зменшити на 180ºС. Через 15 хв зняти кришку з римського горшка. Ще через 10 хв має бути готове.
  6. Витягнути з духовки і накрити рушником.
  7. Як дійде до кімнатної температури, можна кроїти.

З цього перепису можна пекти також булочки. Приємний молочний смак, солодкавий (може як на хліб засолодкий, на булочки ідеально) і смачна кірочка) Такий собі смачнющий хліб-булочка)




========================================

★★★★ Німецький хліб на Zuckerrübensirup (Rübenkraut) 
  1. Закип'ятити приблизно склянку води, вкинути 5 г кмину і хай кипить 5-10 хв. 
  2. 500 г муки змішати з 7 г дріжджів, 5 г солі і щиптою соди, можна ще пів ч.л. куркуми для кольору, зробити ямку. 
  3. Воду з кміном відставити, додати 50 г сиропу з цукрових буряків (якщо нема, можна замінити медом), помаранчеву шкірку, 25 г масла або олії і мішати, аж повністю розпуститься. Тоді долити холодної перевареної води, щоб уся рідина була ледве тепла, до об'єму 350 мл. 
  4. Вилити рідину в тісто і місити в комбайні на "1" 20-30 хв. 
  5. Накрити змазаною олією плівкою і хай росте 1-2 години. 
  6. Обім'яти, розвалкувати, скласти втроє, ще раз розвалкувати, згорнути в рулет, покласти в форму, накрити тою ж плівкою, і ще 10-15 хв хай росте (я поділила тісто на три частини, згорнула три рулетики, поклала щільно в римський горщик, насичений перед тим водою).
  7. Забрати плівку, помазати водою, зробити надрізи, накрити і покласти в холодну духовку, включити на 225°С.
  8. Через 35-40 хв. зняти кришку і ще 10-15 хв допекти. 


або зробити тісто з розчином, додати всі інгредієнти, хай росте годину, сформувати, хай росте 45 хв, змочити, зробити надрізи, через 15 хв дати в холодну духовку, включити  на 225  і пекти. Через 30 хв зняти кришку і ще 15 хв допекти.



✰✰ Бельгійський хліб на пиві і меду
  1. 500 г муки +8 г солі+ 7 г дріжджів змішати (можна 200 г білої і 300 г темної)
  2. 50 г оливкової олії+50 г меду+пиво=350 мл. добре розмішати, додати до муки і замісити тісто.
  3. Як виросте (через 2-3 год) обімяти, сформувати, і через 20-30 хв пекти







===========

  1. 80 г муки змішати з пакетиком дріжджів і чл цукру і 100 мл теплого молока. Хай розчин росте.
  2. 400 г муки + щипта солі + сода? змішати.
  3. 100 г масла+100 г цукру+молоко=250 мл. добре розмішати, додати до муки і замісити тісто.
  4. Як виросте (через 2-3 год) обімяти, сформувати боханку, і через 20-30 хв пекти

Немає коментарів:

Дописати коментар