✰✰✰ Банановий хліб
✰✰✰ Хліб з гарбузом - або булочки
- 300 г почищеного гарбуза зварити в мисочці на парі (30 хв)
- пом'яти вилкою (або блендером, або перетерти через сито) на пюре (cок відцідити), додати 25 г м'якого масла, 1 с.л. горілки і 40 г цукру, втерти тріпачкою.
- 400 г муки змішати з 7 г сухих дріжджів, щиптою солi (2 g) і соди.
- До гарбуза дати 1 яйце, розбити ще раз і усе вилити до муки. Місити на "1" 20 хв, при потребі досипати ще 50 г муки.
- Як виросте, розвалкувати, звинути в рулон [посипати роздинками] сформувати хліб (або булочки), помазати жовтком, якщо булочки, а якщо батон, то молоком і зробити надрізи (бо трісне).
- Дати підрости 20-30 хв і пекти 200º 20-30 хв (у римському горшку 45 хв, виключити піч і на 15 хв ще залишити. Або дати підрости вже в духовці - накрити, включити на 40°С 20-30 хв, а потім збільшити на 200°С і пекти.)
- Також на парі можна пекти 30 xв.
Можна спробувати трошки більше цукру дати, і на Великдень буде смачнюща паска!
======================
★★★ Банановий хліб
- 2 банани, 2-3 яйця, 40 г цукру і 1 с.л. водки дати в блендер і розбити на пюре (має бути 350 мл, можна білок дати до банану, а жовтком помазати потім хліб).
- 400 г муки розмішати з 7 г сухих дріжджів, щиптою солi (2 g) і соди.
- Пюре дати до муки. Місити на "1" 20 хв, додаючи 25 г м'якого масла, при потребі досипати ще 50 г муки.
- Як виросте, розвалкувати, звинути в рулон [посипати роздинками] сформувати хліб (або булочки), помазати жовтком, якщо булочки, а якщо батон, то молоком і зробити надрізи.
- Дати підрости 20-30 хв і пекти 200ºС 20-30 хв (у римському горшку 45 хв, виключити піч і на 15 хв ще залишити. Або дати підрости вже в духовці - накрити, включити на 40°С 20-30 хв, а потім збільшити на 200°С і пекти.)
Колір сіруватий, але смакує чудово)
Немає коментарів:
Дописати коментар