10 листопада 2022

Білий хліб з домішками ПЮРЕ та КАШ

 ✰✰ Хліб з гарбузом           
 ✰✰ Банановий хліб
✰✰✰ Хліб з гарбузом  - або булочки
  1. 300 г почищеного гарбуза зварити в мисочці на парі (30 хв)
  2. пом'яти вилкою (або блендером, або перетерти через сито) на пюре (cок відцідити), додати 25 г м'якого масла, 1 с.л. горілки і 40 г цукру, втерти тріпачкою.
  3. 400 г муки змішати з 7 г сухих дріжджів, щиптою солi (2 g) і соди.
  4. До гарбуза дати 1 яйце, розбити ще раз і усе вилити до муки. Місити на "1" 20 хв, при потребі досипати ще 50 г муки.
  5. Як виросте, розвалкувати, звинути в рулон [посипати роздинками] сформувати хліб (або булочки), помазати жовтком, якщо булочки, а якщо батон, то молоком і зробити надрізи (бо трісне). 
  6. Дати підрости 20-30 хв і пекти 200º 20-30 хв (у римському горшку 45 хв, виключити піч і на 15 хв ще залишити. Або дати підрости вже в духовці - накрити, включити на 40°С 20-30 хв, а потім збільшити на 200°С і пекти.) 
  7. Також на парі можна пекти 30 xв.
Можна спробувати трошки більше цукру дати, і на Великдень буде смачнюща паска!



======================
★★★ Банановий хліб

  1. 2 банани, 2-3 яйця, 40 г цукру і 1 с.л. водки дати в блендер і розбити на пюре (має бути 350 мл, можна білок дати до банану, а жовтком помазати потім хліб).
  2. 400 г муки розмішати з 7 г сухих дріжджів, щиптою солi (2 g) і соди.
  3. Пюре дати до муки. Місити на "1" 20 хв, додаючи 25 г м'якого масла, при потребі досипати ще 50 г муки.
  4. Як виросте, розвалкувати, звинути в рулон [посипати роздинками] сформувати хліб (або булочки), помазати жовтком, якщо булочки, а якщо батон, то молоком і зробити надрізи.
  5. Дати підрости 20-30 хв і пекти 200ºС 20-30 хв (у римському горшку 45 хв, виключити піч і на 15 хв ще залишити. Або дати підрости вже в духовці - накрити, включити на 40°С 20-30 хв, а потім збільшити на 200°С і пекти.) 
Колір сіруватий, але смакує чудово)




Немає коментарів:

Дописати коментар