✰✰ Хліб з додатком пшоняної муки
✰✰ Хліб з додатком пшоняної муки
450 г муки пшеничної [400]
50 г муки з пшона [100]
320 мл води [300]
20 мл олії
10 мл водки
7 г дріжджів
7 г солі
20 г цукру
0,2 г аскорбінової к-ти
В радянські часи додавали часом цю муку до хліба, мабуть, щоб зекономити пшеницю чи здешевити хліб. Першого дня він смачний, як сірий пшеничний хліб, а на другий день чути, що щось не так(
В Україні пшоно - це корм для курей, або їжа для дуже бідних людей; а в Німеччині це дорогий продукт, який тут пропихають як надзвичайно цінну їжу) В Україні 1 кг коштує 30 центів, а в Німеччині - 10 євро. Золоті яйця, іншими словами.
================
✰✰✰ Хліб з манкою "Львівський"
400 г муки (350)
100 г манки (175) (краще з твердої пшениці)
7 г дріжджів
10 г цукру
300 мл води (350) з щиптою соди i 2 с.л.горілки
9 г солі (в кінці замісу)
20 г масла
ДУЖЕ СМАЧНИЙ)
Немає коментарів:
Дописати коментар