10 листопада 2022

Пампушки

✰✰✰ Пампушки  галицькі



  1. За 3-12 год. витягнути 100 г масла з холодильника і залишити при кімнатній температурі.
  2. 80 г муки змішати з пакетиком дріжджів і чл цукру і 100 мл теплого молока. Хай розчин росте.
  3. 5 жовтків вбити з 100 г цукру міксером до біла. Додати 40 мл водки і ще 100 мл молока. Ще раз збити.
  4. До розчину додати 220 г муки + 1г солі +2 г соди і яєчну масу, місити хвилин 5, додати ще 200 г муки і масло і далі місити. Готове накрити і хай росте.
  5. Дати на стільницю, розвалкувати, намітити на половині тіста кружальця, в середину дати вишню з кофітури або рожу, накрити другою половиною тіста, яку перед тим помазати білком, вирізати пампушки, кожен провірити, доліпити і покласти, щоб ще підросли.
  6. Товщ (олія, смалець) дати до банячка і розігріти на "6" до температури 160 г
  7. Смажити спочатку тою стороною вниз, що була зверху.






Немає коментарів:

Дописати коментар