27 серпня 2024

Піцца

Тісто: 

500 г муки+7 г сухих дріжджів+2 г соди питтєвої+5 г солі+10 г цукру - змішати

50 г олії+1 яйце+50 г молока (можна без)+ 2 с.л. водки+вода=350 мл - збити.

Рідке дати до густого і місити в комбайні 15 хв на 1.
Як виросте в 2-3 рази, розтачати.
Виходить 2 піцци 32х38 або 4 піцци   Ø 22 см. Або 3 піцци  Ø 28 см.
--------------------------------
Піцца Маргарита (італійська)

Моцарелла, помідори, соус песто?, базилік.

-----------------------------
Піцца Мадярська
  1. Тісто змазати томатною пастою.
  2. покроїти кабаноси, посипати зверху. 
  3. Присипати тертим сиром.
  4. Дати покришений болгарський перець, помідори. Посолити, поперчити.
  5. Присипати ще раз сиром.
-----------------------------
Піцца Грецька
  1. Кабачок і цибулю покроїти  на півкружечки, поденстувати (має бути "аль денте").
  2. Фету покришити (150 г), 
  3. Сметаною (125 г) намазати тісто, присипати приправою дзадзики.
  4. Звеpху викласти кабачки, можна також маслини, присипати фетою.
  5. Пекти 220°С 15 хв на другій знизу полиці на програмі піцца.
--------------------------
Піцца Ельзаська з грушками і козячим сиром.

  1. Приготувати цибулю: порізати в пів- чи чвертькільця і змішати з оливковою олією. Цибулю можна також напередодні замаринувати: покришену посолити, поцукрувати, пом'яти руками, тоді додати олію і лимонний сік і залишити на пів години..
  2. Тісто як на піццу тоненько розтачати і дати в форму.
  3. 100 мл сметани розмазати по тісті, посолити, присипати солодкою паприкою.
  4. Викласти зверху 1 грушку, порізану в плястерки. Викласти козячий сир або фету, порізані на кусочки.
  5. Присипати фіолетовою цибулею, 
  6. Пекти під фольгою 200ºС 20-30 хв. 225°С 20 хв.
-------------------------------------
✰✰ Піцца гавайська з куркою і ананасом

Немає коментарів:

Дописати коментар