Тісто:
500 г муки+7 г сухих дріжджів+2 г соди питтєвої+5 г солі+10 г цукру - змішати
50 г олії+1 яйце+50 г молока (можна без)+ 2 с.л. водки+вода=350 мл - збити.
Рідке дати до густого і місити в комбайні 15 хв на 1.
Як виросте в 2-3 рази, розтачати.
Виходить 2 піцци 32х38 або 4 піцци Ø 22 см. Або 3 піцци Ø 28 см.
--------------------------------
Піцца Маргарита (італійська)
Моцарелла, помідори, соус песто?, базилік.
-----------------------------
Піцца Мадярська
- Тісто змазати томатною пастою.
- покроїти кабаноси, посипати зверху.
- Присипати тертим сиром.
- Дати покришений болгарський перець, помідори. Посолити, поперчити.
- Присипати ще раз сиром.
-----------------------------
Піцца Грецька
- Кабачок і цибулю покроїти на півкружечки, поденстувати (має бути "аль денте").
- Фету покришити (150 г),
- Сметаною (125 г) намазати тісто, присипати приправою дзадзики.
- Звеpху викласти кабачки, можна також маслини, присипати фетою.
- Пекти 220°С 15 хв на другій знизу полиці на програмі піцца.
--------------------------
Піцца Ельзаська з грушками і козячим сиром.
- Приготувати цибулю: порізати в пів- чи чвертькільця і змішати з оливковою олією. Цибулю можна також напередодні замаринувати: покришену посолити, поцукрувати, пом'яти руками, тоді додати олію і лимонний сік і залишити на пів години..
- Тісто як на піццу тоненько розтачати і дати в форму.
- 100 мл сметани розмазати по тісті, посолити, присипати солодкою паприкою.
- Викласти зверху 1 грушку, порізану в плястерки. Викласти козячий сир або фету, порізані на кусочки.
- Присипати фіолетовою цибулею,
- Пекти
під фольгою 200ºС 20-30 хв. 225°С 20 хв.
✰✰ Піцца гавайська з куркою і ананасом
Немає коментарів:
Дописати коментар