Копитка
Пальчики
Баварські книдлі
Сілезькі книдлі - Schlesische Kartoffelklöße - Kluski śląskie
400 г вареної картоплі
100 г картопляного крохмалю
1 яйце
сіль, перець, мускатний горіх
(40 штук)
Копитка - Gnocchi - Kartoffelklößchen
400 г картоплі
100 г пшеничного борошна
1 яйце
сіль, перець, мускатний горіх
Schupfnudel
400 г картоплі
50 г пшеничного борошна
50 г картопляного крохмалю
1 яйце
сіль, перець, мускатний горіх
Пальчики - Fingernudeln -
400 г картоплі
100 г пшеничного борошна
25 г картопляного крохмалю
20 г розтопленого вершкового масла
1 жовток
сіль, перець, мускатний горіх
Баварські книдлі -
0,5 кг картоплі
2 ст. л. розтопленого вершкового масла
2 ст. л. борошна або картопляного крохмалю
3 ст. л. манної крупи
0,5 ст. л. солі
1 яйце
сіль, перець, мускатний горіх
або
300 г картоплі
100-200 г борошна
30 г манної крупи
2 жовтки
сіль, перець, мускатний горіх
Картоплю зварити, перетерти через ситко. Можна це зробити на горячо, а можна використати навіть вчорашню картоплю.
(Якщо в рецепті є манка, то її додати до ще гарячої перетертої картоплі, змішати і залишити на пів години)
До остиглої картоплі дати сухі інгредієнти, приправи, легко змішати, додати рідкі інгредієнти. Замісити м'яке тісто.
Розділити тісто на кілька "ковбасок". Кожну розрізати на частини і сформувати віповідно до рецепту.
Кидати в кипяток, але зразу вогонь ставити на мінімум і варити 5-10 хв.
Немає коментарів:
Дописати коментар